ZELENA INĐIJA: Nastavlja se pošumljavanje-Inđija u projektu među deset gradova u Srbiji

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) u saradnji sa kompanijom   Color Media Communications, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, realizovao je akciju sadnje drveća u Inđiji u okviru projekta „Zelena Srbija“.


 

Stabla kuglastog bagrema  zasađena su u centru grada, dok su stabla divljeg kestena zasađena u Parku Kraljice Marije . Ovim sadnicama obnavlja se stogodišnji drvored divljeg kestena koji je i simbol opštine Inđija.

Cilj projekta „Zelena Srbija“ jeste zaštita životne sredine i podizanje svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje i pošumljavanje naše zemlje.

Kako  je istakao Nemanja Milojević, šef kabineta predsednika opštine Inđija se rado odaziva ovakvim i sličnim akcijama jer želi da podigne svest građana  o značaju zaštite životne sredine,

Inđija među d

-Inđija postaje zelena opština, plan je da u narednih pet godina posadimo 15.000 sadnica. Samo u toku ove godine posadili smo 3.700 novih sadnica širom naše opštine poručio je Milojević i istakao da će lokalna samouprava podržati sva udruženja i građane koji žele da doprinesu da Inđija postane ekološka i zdrava sredina.

U sadnji sadnica divljeg kestena učestvovali su i predstavnici JKP “Komunalac” Inđija čiji je direktor Dušan Lemaić poručio da  su kroz ovaj projekat obnovili drvored kestena,a to su obećali građanima Inđije pre tri godine .

-Nadamo se da ćemo do kraja godine uspeti da zasadimo ukupno 4.000 sadnica, to nam je cilj i intenzivno radimo na tome na teritoriji cele naše opštine poručio je Lemaić.

Zelena Srbija-Zelena Inđija

SRBATOM nastoji da projektom „Zelena Srbija“ unapredi kvalitet životne sredine i da utiče na zdravlje ljudi ozelenjavanjem i pošumljavanjem, koji su primarni faktor za bolji kvalitet našeg okruženja. Povezivanjem državnih institucija, lokalnih samouprava, sa najboljim praksama drugih prijateljskih zemalja, kroz niz ekoloških aktivnosti, Direktorat daje primer i ukazuje na to da brinu za prirodu koja nas okružuje.

U okviru projekta, koji se već drugu godinu zaredom sprovodi, sadnja drveća se organizuje u 10 gradova i opština Srbije, do sada je akcija sadnje realizovana u Zrenjaninu, Bačkoj Palanci, Priboju, Topoli, Kikindi, Sremskim Karlovcima, Požarevcu, Kragujevcu i Subotici. Inđija je deseta po redu koja se priključila ovom projektu.

Partneri ovogodišnje kampanje “Zelena Srbija” su  Javno preduzeće Vojvodinašume, OTP banka Srbije, kompanije  Lidl  Telenor.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija najbolje mesto za porodicu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.