JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da je u toku projekat proširenja 26 naplatnih stanica u Srbiji, u cilju povećanja kapaciteta i nesmetanog prolaska vozila kroz naplatne stanice.

Proširenjem naplatne stanice Stara Pazova, broj kanala se povećava sa 9 na 17 kanala odnosno kapacitet naplatne stanice će biti veći za skoro 90% u odnosu na postojeći.

Prva faza projekta proširenja naplatne stanice Stara Pazova je realizovana 01.07.2022.g. kada su puštene u rad dve nove saobraćajne trake za naplatu putarine, čime je znatno povećan kapacitet i obezbeđen nesmetan prolazak vozila tokom letnje sezone.

Planirano proširenje naplatne stanice Stara Pazova, podrazumeva izgradnju 8 ostrva, nakon čega će naplatna stanica imati ukupno 17 saobraćajnih traka, od kojih će u svakom trenutku minimum 3 biti namenjene samo za korisnike elektronske naplate putarine.

Pored proširenja, planirana je i izgradnja upravnog objekta sa više od 300m2 moderno opremljenog prostora smeštenog iznad naplatnih kanala.

Naplatna stanica će, nakon proširenja, biti jedna od najvećih naplatnih stanica, projektovana po uzoru na moderne naplatne stanice i zajedno sa naplatnom stanicom Beograd imaće najveću propusnu moć.

IZVOR: JP Putevi Srbije

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: