U Staroj Pazovi juče su predstavnici Ministarstva za zaštitu životne sredine sa predstavnicima opštine potpisali ugovor o dodeli kontejnera koje je na korišćenje dobilo JKP “Čistoća”.  Stara Pazova je jedna od lokalnih samouprava koja je konkurisala i kojoj je dodeljeno 120 kontejnera i 131 kanta od strane nadležnog ministarstva.

Upravljanje otpadom i inicaranje reciklaže na lokalnom nivou, jedan je od prioriteta Ministarstva zaštite životne sredine, koje je ove godine obezbedilo opremu za sakupljanje i reciklažu u 34 lokalne samouprave, među kojima i opština Stara Pazova.

Ovo je juče ugovorom regulisano u zgradi opštine, prilikom posete Sare Pavkov, posebne savetnice ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović.

Oprema će doprineti da sredina bude čistija i uređenija. Kako je rekao Goran Vranješ, direktor JKP “Čistoća” Stara Pazova, oprema će biti raspoređena po svim mestima staropazovačke opštine i svi se nadaju da će ova podrška ministarstva doprineti ne samo podizanju svesti o potrebi zaštite sredine, već i unaprediti upravljanje otpadom.

Resorno ministarstvo će nastaviti da pruža podršku lokalnim samoupravama u obezbeđivanju opreme za sakupljanje, reciklažu i što adekvatnije upravljanje otpadom. U cilju podizanja svesti o ovoj jako bitnoj temi, Ministarstvo zaštite životne sredine u saradnji sa Miinistarstvom prosvete priprema strateški dokument, koji će definisati sistemsku edukaciju za osnovnoškolsko obrazovanje.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: