Mališani u Novom Slankamenu od sada će uživati u igri i druženju u proširenom i adaptiranom prostoru objekta „Pčelica“ predškolske ustanove „Boško Buha“.


Naime, obezbeđen je novi prostor površine 120 kvadratnih metara što je uslovilo da se upiše još jedna vaspitna grupa koju čine tridesetoro dece.

Prostor koji je već postojao je okrečen, lakirani su parketi, zamenjena je stolarija a izvedene su električne, vodovodne i kanalizacione instalacije.

Ono što je takođe veoma važno jeste osposobljena kuhinja koja je ispunjava sve najstrože standarde.

Prilikom posete objektu predsednik opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da je ovo nastavak ulaganja u najvrednije što Inđija ima, a to su deca.

-Najlepše stvari su kada možemo da obezbedimo našoj deci da što kvalitetnije provode svoje detinjstvo. Samim tim olakšavamo roditeljima jer znaju da su im deca na sigurnom, novom, čistom i urednom. Ovo je zapravo suština onoga što mi treba da radimo na lokalnom nivou.

Prema rečima predsednika opštine, svi ovi radovi predstavljaju povezani ciklus.

-Džabe ulažemo u vrtiće ako se ne obnavljaju osnovne i srednje škole, a znate da ne postoji škola u kojoj nisu izvršeni ozbiljni infrastrukturni radovi. Dalje, neophodno je stimulisati najbolje studente stipendijama, a naše iznose 17 hiljada dinara i sigurno spadaju u red najviših u državi. Dovođenjem novih investitora stvaraju se radna mesta za njih. Dakle, imamo zaokružen ciklus.

Jedan od ključnih problema koji je rešen navedenim radovima bio je prostor za prijem i otpust dece, odnosno nije bilo dovoljno mesta za odlaganje garderobe i obuće dece, istakla je direktorka PU „Boško Buha“ Jelena Kresoja.

Ona je dodala da je pored građevinskih radova na samom objektu, nabavljen i novi mobilijar za decu, i to je prvi put obnovljen posle nekoliko decenija.

Samim tim što raste potreba za vrtić, pokazuje da Novi Slankamen kao selo ekonomski napreduje, rekao je predsednik Mesne zajednice Dragan Krivošija.

Izgradnjom novog vrtića i proširenjem objekta „Neven“ u Inđiji, na duži vremenski period rešiće se problem smeštaja mališana.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-Opština napretka i prosperiteta“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: