Pazova Inđija | Vesti

BUDITE PRVI INFORMISANI…

Novi priključci na vodovod u Čortanovcima

Inđijsko selo Čortanovci krajem juna 2017. godine, kao jedino selo bez vode, je priključeno na vodovodnu mrežu nakon 30 godina čekanja. 

Vrednost svih radova iznosila je oko 99 miliona dinara a prvi objekat koji je priključen na gradsku mrežu bila je seoska ambulanta.

Izgradnja vodovodne mreže je zajednička investicija koju je finansiralo Ministarstvo poljoprivrede sa 35 miliona dinara,  Uprava za kapitalna ulaganja  sa 34 miliona dinara, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sa 24 miliona dinara i opština Inđija koja je opredelila 7 miliona dinara.

U prvoj fazi izgradnje priključaka u selu, nadležni su priključili oko 70 domaćinstava, a u toku je druga i treća etapa nakon čega će biti poznat tačan broj novih priključaka.

Kako je istakao direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragoljub Trifunović, ovih dana će biti raspisana javna nabavka za kupovinu šahti za vodovod u Čortanovcima.

Ukoliko vremenski uslovi budu dobri radovi će biti brzo završeni. Ono što sledi jeste dezinfekcija kompletne vodovodne mreže, a u drugoj i trećoj etapi biće urađeno oko 50 novih priključaka.

Ugovor o novim priključcima meštani će moći da potpišu u prostorijama mesne zajednice Čortanovci, a cena priključka iznosi 52.200 dinara i može se platiti na 12 mesečnih rata.

Kako se moglo čuti pravni tim JKP „Vodovod i kanalizacija“ će i u narednom periodu boraviti svakodnevno u mesnoj zajednici kako bi svi zainteresovani meštani mogli što pre da potpišu ugovor i sve administrativne radnje završe u svom selu. Takođe, bitno je napomenuti da u cenu priključka ulaze samo troškovi materijala i rada mašina.

Podsećamo, selo Čortanovci broji oko 4.500 stanovnika , meštane ovog sela poslednjih nekoliko decenija mučio je problem nedostatka vode pa su bili prinuđeni da je koriste sa svojih bunara.

Pre 15 godina usled neslaganja seoskog rukovodstva prednost pri izgradnji vodovoda su umesto javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ dali jednoj privatnoj firmi koja nije obezbedila obećanu vodu. Tadašnji savet mesne zajednice zbog ovog problema raskida ugovor sa privatnikom i traži pomoć opštine.

Zbog nedostatka finansija radovi su trajali godinama ali su se tek letos stekli uslovi za završetak radova i priključenje domaćinstava na gradsku vodovodnu mrežu.

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima:
Follow by Email
YouTube
Instagram