Ukupno 400 porodica sa teritorije staropazovačke opštine dobiće ugovore za sufinansiranje projekta energetske sanacije odnosno zamenu stolarije, kotlova za grejanje i izolacije.

Danas je u opštini Stara Pazova predsednik Đorđe Radinović uručio ugovore za prvih 20 porodica. Opština Stara Pazova već treću godinu za redom učestvuje u projektu Ministarstva rudarstva i energetike sa kojim je obezbedila ukupno 40 miliona dinara za ove namene.

Kako je istakao predsednik Radinović, veliko interesovanje građana opštine Stara Pazova vlada za mere energetske efikasnosti putem kojih se postižu značajne uštede u domaćinstvima građana.

-Kako sam i rekao ovde građanima, ovo je prvih 20 ugovora, inače imamo 400 ugovora za sufinansiranje. Ove godine je opština uložila 20 miliona dinara i isto toliko ministarstvo.  Učešće građana takođe iznosi 40 miliona dinara, a to znači da je za projekat predviđeno ukupno 80 miliona dinara kaže predsednik Radinović i naglašava da su videli da je to jedna jako dobra mera.

-U novom budžetu planiramo da izdvojimo 50 miliona dinara kao opština, ministarstvo obezbeđuje isti iznos kao i mi, tako da ćemo za narednu 2024. godinu investirati zajedno sa građanima ukupno 200 miliona dinara kaže Radinović i poručuje da su svi građani koji su konkurisali i ispunjavali uslove dobili sredstva.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: