Ukupno 132 porodice dobile su danas ugovore za zamenu stolarije u okviru projekta energetske sanacije, a ugovore je korisnicima uručio prvi čovek opštine Vladimir Gak. 

Kako je istakla Ljiljana Popović iz Inđije veoma je zadovoljna i srećna što su uspeli da zamene četiri prozora na njihovoj kući, te će uz pomoć ovog konkursa uspeti da uštede značajna sredstva za grejanje. Ona se zahvalila opštini Inđija na svesrdnoj podršci.

I Duško Jovanović iz Beške veoma je zadovoljan konkursom, pomoću kojeg je uspeo da zameni prozore i vrata na kući. Kako kaže cela investicija je iznosila 180 hiljada dinara, od čega je opština polovinu sredstava subvencionisala. On se nada novim konkursima za energetsku sanaciju (za izolaciju i zamenu kotlova), za koje će sigurno konkurisati.

Predsednik Gak je uručio ugovore korisnicima, odnosno građanima i naglasio da se i  država i opština suočavaju za velikim izazovima, ali da uprkos svim teškoćama uspevaju da obezbedimo sredstva i pomognu građanima da, ulaganjem u svoje domove, smanje račune za grejanje.

On je podsetio da su Opština i Ministarstvo za energetiku uložili po 12 miliona dinara a građani ostatak.

„Da prethodnih sedam godina nismo vredno radili na podizanju privrede, a to je dolazak 17 novih investitora, i povećanju životnog standarda, danas ne bi bili ovde i ne bismo imali mogućnost da izdvajamo srredstva za ovako važan projekat“.

Gak je najavio za ovu godinu novi konkurs a zainteresovani građani imaće mogućnost da, pored zamene stolarije, konkurišu i za zamenu kotlova, toplotnih pumpi i izolaciju krova i zidova.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija-priča o uspehu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

VIDEO:

(2) ZAMENA STOLARIJE U INĐIJI- DODELA UGOVORA 24.07.2023. – YouTube

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: