Školske klupe u osnovnim školama od 1.septembra je selo 457 đaka prvaka sa teritorije opštine Inđija. I ove godine obezbeđeni su bogati pokloni u vidu svesaka, peretonica, gramatike srpskog jezika, dela lektire, bojanke i edukativne knjižice.

Osim toga, Opština Inđija je obezbedila besplatne udžbenike za sve đake osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda.

Srećan početak školovanja đaka prvaka u OŠ „Petar Kočić“ u Inđiji i „Đorđe Natošević“ u Novom Slankamenu poželeo je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

„Ovo je sigurno jedan od dana koji se pamti čitavog života, kako vas koji krećete u prvi razred, tako i roditelja koji su svesni koliko je to važan korak u životima porodica koji imaju prvake“.

Gak je istakao da Opština Inđija daje značajnu podršku učenicima i njihovim roditeljima tokom celog školovanja, zaključno sa akademskim obrazovanjem, te se iskreno nada da će mnogi od njih ostati u Inđiji i daju svoj doprinos razvijanju naše opštine.

Da je Inđija potpuno posvećena obrazovanju dece i materijalnoj podršci porodici pokazuju neki od najvažnijih podataka: za nepunih sedam godina ulaganje u školske objekte je uvećano za 60 miliona dinara; roditelji su ove godine uštedeli skoro 22 miliona dinara, koliko koštaju udžbenici za decu od 1-4. razreda; vrtić je besplatan; Inđija ima najviše studentske stipendije koju jedna lokalna samouprava u Srbiji daje i iznosi 20 hiljada dinara mesečno, i brojne druge mere.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: