Diorama “Boj na Košarama” autora Radojice Raše Babića predstavljena je na Veliki petak u “Etno kompleksu Delibašić” u Surduku. Na taj način je obeleženo 24 godine, od napada NATO agresora na karaulu. Svaki vojnik je ručno rađen, a izrada je trajala pet meseci.

Na dan 14. aprila vojnici VJ krenuli su u napad na Maja Glavu. Rastojanje između dva protivnička rova nije bilo veće od 50 metara.

Vojska Jugoslavije nije uspela da u potpunosti zauzme Maja Glavu, ali je prekinula albansko artiljerijsko delovanje sa tog vrha.Tu je front stabilizovan,bez ikakvih promena na linijama do kraja.

U čast hrabrih momaka Radojica B. Babić je predstavio dioramu “Boj na Košarama”.On je ponosan na koji je način sve urađeno.

Autor je rekao da je sve zamislio u svojoj glavi.- Ja sam to u mojoj glavi zamislio ali jednostavno to se ne može prikazati verodostojno kako je to zaista izgledalo, tu je jedan vrlet, jedan krš tamo, tako da sam ja sebi ovde dao umetničke slobode da napravim priču, koja se možda nije desila u jednom danu. Ovde je suština priče, tu su između ostalih junaci, momci, koji su držali 50 sati mnogo brojnijeg neprijatelja i uspeli da se odbrane dok nije stiglo pojačanje, rekao je autor Radojica B. Babić.

Babić je istakao da će dioramu pokloniti državi, a sav novac koji bude prikupljen od ovog projekta biće usmeren porodicama i preživelim junacima sa Košara.

On se zahvalio svojoj porodici, bez kojih kako kaže ne bi uspeo da završio ovo umetničko delo.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Vojske, opštine Stara Pazova, sveštenstvo i građani.

Diorama predstavlja svojevrsni spomenik i simbol slobode i herojstva junaka sa Košara.