U AKADEMIJI OXFORD: Pripremna nastava za polaganje male mature

Kako se iz godine u godinu pravila o polaganju završnog ispita u okviru osmogodišnje škole, odnosno takozvane male mature menjaju, ne čudi što i učenici, a posebno njihovi roditelji dosta ranije počinju da razmišljaju o tome kako da se na najbolji mogući način pripreme za polaganje sva tri testa.

Samim tim je logično da će se mnogi roditelji odlučiti da svom detetu omoguće da pohađa određenu pripremnu nastavu za polaganje male mature, kako bi osvojio što više poena na sva tri testa i na taj način dobio mogućnost da upiše upravo onu srednju školu koju želi.

Jedan od osnovnih ciljeva kojim se rukovodila Akademija Oxford prilikom osmišljavanja pripremne nastave za polaganje male mature jeste i pružanje prilike svim kandidatima, ali i njihovim zakonskim starateljima, da kroz ovu, ni malo jednostavnu situaciju u njihovim životima prođu sa što manje nerviranja. Baš zato su i cene nastave pristupačne, jer je to najbolji način da svaki roditelj detetu pruži mogućnost adekvatne pripreme.

 

Tim profesora koji je zadužen za ovu vrstu obuke će primarno biti usmeren na poteškoće koje polaznici imaju sa određenim oblastima, kako bi što lakše savladali prepreke koje im postavljaju testovi koji se polažu u okviru male mature iz različitih predmeta.

A sem testa matematike i srpskog jezika, svi učenici osmog razreda polažu i test koji nosi naziv kombinovani. U okviru njega je ukupno 20 pitanja koja se odnose na priordne i društvene nauke koje đaci izučavaju tokom viših razreda osnovne škole, odnosno bilogiju, hemiju, fiziku, istoriju i geografiju.

Uzevši u obzir da Akademija Oxford prati zahteve svojih klijenata koje nastoji da maksimalno ispoštuje, to spadamo u red retkih obrazovnih institucija, koje sem pripremne nastave za osmake za matematiku i srpski jezik, u svom redovnom programu imaju i pripremnu nastavu za fiziku, hemiju i biologiju, odnosno pripremnu nastavu za istoriju i geografiju.

A osim toga, pored grupne pripremne nastave za polaganje male mature, zainteresovanim kandidatima nudimo mogućnost i da pohađaju privatne časove iz bilo kog predmeta, to jest: srpskog jezika, matematike, fizike, biologije, hemije, geografije i istorije.

 

 

 

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.