Kompanija MTU Aero Engines koja gradi fabriku u Novoj Pazovi planira svečano otvaranje 07. oktobra. Kako je istakao prvi čovek opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, nemački investitor je u rekordnom roku završio radove, te se planira zapošljavanje velikog broja ljudi.

Podsetićemo,5. jula 2021. godine u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika ove kompanije položen je kamen temeljac. Nešto više od godinu dana nakon toga, fabrika je spremna za rad.

Foto: MTU

MTU je vodeći proizvođač motora u Nemačkoj i jedan od najvećih pružaoca usluga održavanja avionskih motora na svetu. Ovim korakom, kompanija širi svoju postojeću mrežu MRO usluga (popravki, održavanja i operacija). Na novoj lokaciji u Novoj Pazovi blizu Beograda, MTU Maintenance Serbia d.o.o, podružnica u celosti u vlasništvu MTU, fokusiraće se isključivo na popravku komercijalnih delova motora.

Investicija je vredna oko 100 miliona evra, au prvoj fazi će zaposliti do 440 ljudi. Objekat  će se nalaziti na zemljištu od 26 hektara, imaće početni godišnji kapacitet od 470.000 sati popravke istakli su prošle godine nadležni.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: