​Specifičan i nesvakidašnji projekat šetališta iznad vode na Dunavu u Starom Slankamenu u dužini od oko 620 metara prezentovan je danas medijima od strane projektantske kuće Modelart Arhitekti iz Novog Sada.

Turistička organizacija opštine Inđija i Opština Inđija kroz projekat izgradnje šetališta u planu imaju i izgradnju pristaništa za turističke brodove, vidikovca, prilazne staze za pešake ali i punktova za postavku izložbi, prodajnih štandova ili periodičnih aktivnosti.

U projektnom planu staze iznad vode predviđena je i postavka klupa ali i rasvete duž šetališta. Staza prati liniju Dunava, u zoni zelenila koje će ostati netaknuto.

Početak staze planiran je od turističkog info ventra a kraj staze predviđen je kod marine “Mika Alas”.​ Direktor Turističke organizacije opštine Inđija Milan Bogojević istakao je da je zadovoljan kako je projekat izrađen uz nekoliko korekcija koje će se izvršiti pre finalne verzije projekta.

“Plan nam je da Stari Slankamen postane jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Srbiji i ovo nam je posle Кeltskog sela najveći turistički infrastrukturni projekat u Inđiji.

Verujem da mi sledeće godine krećemo sa izgradnjom prvog kraka koji će biti započet od turističkog info centra, pa sve do sadašnje pijace u Starom Slankamenu. Takođe pokušaćemo da uredimo sve plaže na Dunavu koje pripadaju opštini Inđija ( Čortanovci, Beška, Кrčedin i Stari Slankamen) kako bi nautički turizam u našem kraju podigli na još veći nivo.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija najbolje mesto za porodicu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: