Kako bi pomogla malim privrednicima na jačanju konkurentnosti, unapređenju tehnoloških procesa, proizvoda i usluga, povećanja vrednosti i obima prometa, smanjenja troškova finansiranja proizvodne opreme i repromaterijala, Opština Stara Pazova je ove godine putem Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj razvoja preduzetništva, mikro i malih pravnih lica izdvojila šest miliona dinara.

U ponedeljak, 11. oktobra predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, dodelio je ugovore za 120 preduzetnika, koji su ove godine prepoznali inicijativu opštine i podršku koja im se kroz ovaj program pruža, konkurisali i dobili po 50.000 dinara. Novac će im, kako su sami rekli, mnogo značiti za nabavku i obnavljanje repromaterijala i opreme.

https://www.instagram.com/p/CVNVEfRtPu2/

„Ovo je samo jedan pokazatelj da mi, kao lokalna samouprava, vodimo računa i o Vama, malim privrednicima, zahvaljujući kojima je veliki broj naših građana našlo zaposlenje i zahvaljujući kojima je opština Stara Pazova poznata kao privredno najrazvijenija u Srbiji. Trudićemo se da svake naredne godine povećavamo sredstva namenjena za ovaj Konkurs, a sve u svrhu obezbeđenja boljih uslova Vašeg poslovanja, istakao je predsednik Radinović.

Opština Stara Pazova poznata je od davnina kao sredina gde su počele da se otvaraju i razvijaju prve zanatske radnje, a i danas, zahvaljujući velikom broju preduzetničkih radnji, spada među privredno najrazvijenije opštine ne samo u Sremu već i šire.

Lokalna samouprava unazad par godina izdvaja značajna novčana sredstva upravo kako bi domaćim preduzetnicima pomogla da u uslovima velike i oštre konkurencije, koja danas vlada u poslovnom svetu, opstanu i uspešno posluju.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: