Stanovima za mlade zadržati stručnjake u Inđiji

Opština Inđija mogla bi preslikati slovački model kada je reč o strategiji zadržavanja mladih stručnih kadrova. To bi moglo biti omogućeno izgradnjom stanova za mlade rekao je predsednik opštine Vladimir Gak.

-Kada bismo im rešili stambeno pitanje verujem da bi manje odlazili u inostranstvo u potrazi za poslom. Ovaj model koji je Slovačka primenila je postojao u bivšoj Jugoslaviji pre trideset i više godina.

Foto: Stanovi za mlade

Moramo naći način da zakonskim i pravnim okvirima rešimo ovo pitanje i zaustavimo odliv mladih. Prema našoj proceni imamo potrebu za izgradnju 45 do 50 stanova i ako bi to uspeli da uradimo veliki broj mladih koji nemaju rešeno stambeno pitanje bi ostao u Inđiji rekao je Gak.

Prošle godine u novembru inđijska delegacija je boravila u radnoj poseti Slovačkoj. Pored uređene radne zone i privlačenja novih investicija, slovački grad Kehnec je pokrenuo projekat izgradnje jeftinih stanova za mlade bračne parove.

Imajući u vidu da se u Inđiji intenzivno razmatraju mogućnosti za sličnu izgradnju stanova, iskustva koja su razmenjena su od izuzetnog značaja za nastavak realizacije, za Inđiju, izuzetno važnog projekta rekao je tada predsednik.

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *