Turistička organizacija opštine Inđija predvođena direktorom Bogojević Milanom boravila je u zvaničnoj poseti oblasti Кapadokija povodom uspostavljanja saradnje sa partnerima iz Turske i formiranja “Srpske Кapadokije” u Inđiji.

May be an image of 5 people, people sitting and indoor

 

Prvog dana boravka organizovan je sastanak u Ambasadi Republike Srbije u Ankari, koji je vodio ambasador Zoran Marković. Razgovori se vode sa vlasnikom najveće kompanije u oblasti letenja balonom u Turskoj “Кaya balloons” gospodinom Кoban Muratom i gospodinom Guseren Hulusijem, savetnikom ambasadora i nekadašnjim predsednikom asocijacije turskih turističkih agencija.

May be an image of 4 people, people standing and indoor

Drugog dana boravka delegacija je posetila Кapadokiju gde je organizovan sastanak sa gradonačelnikom grada Urgup, gospodinom Akturk Mehmetom. Potom je delegacija prisustvovala prezentaciji leta, posetila fabriku balona, centar za njihovo održavanje i centar za obuku pilota, kako bi se sagledala kompletna procedura i neophodna logistika, kao i mogućnosti implementacije istih na teritoriji opštine Inđija.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: