SREM U SRCU: Manifestacija po meri svih stanovnika staropazovačke opštine

U okviru “Banovačkog kulturnog leta 2021.” i organizaciji  U.G. “EKO BAN” Novi Banovci,  3. jula od 12:00 do 23:00 časova, na platou između škole i restorana “Priča” u Novim Banovcima,  održana je manifestacija “Srem u srcu”.

UImali smo priliku da u  bogatom kulturno – umetničkom programu sa preko 200 izvođača na bini se proveselimo  uz skladnu etno igru šarenolikih umetnika, a među njima sjajnih folklornih udruženja, pevačkih ansambla i recitatora.
Takođe smo imali priliku da se upoznamo i divimo tradicionalnim rukotvorinama udruženja žena iz Srema i bližeg regiona; da se zasladimo ukusnim starinskim domaćim kolačima, opojnim vinima veštih vinara i medonosnim poslasticama medara i da ujedno pratimo njihovo takmičenje za najlepši etno štand, najukusniji starinski kolač i najbolju rukotvorinu.
Utisci organizatora su veoma pozitivni.  S obzirom na situaciju oko korona virusa, članovi etno  benda Ođila (predstavljeni kao ‘Sanja i prijatelji’) koji su bili atrakcija večeri, potvrdili su, sa neskrivenim zadovoljstvom, da je posećenost bila dobra, naročito u odnosu “na njihova prethodna gostovanja ove sezone”, rekao nam je Dejan Dejanović, organizator.
Uz brojne sponzore, glavni pokrovitelj ovog uspešnog događaja je opština Stara Pazova. i Turistička organizacija opštine Stara Pazova.
Posebnu notu ovoj blistavoj večeri unela su radosna klicanja i ples razigranih u oduševljenih mališana kao najmlađeg dela publike.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Stara Pazova-opština po meri svih stanovnika“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *