Srpska napredna stranka počela je danas 01. novembra 2023. godine prikupljanje potpisa podrške za predaju izbornih lista na vanrednim parlamentarnim i lokalnim izborima, a u opštini Stara Pazova potpisi su se prikupljali na šest mesta: Stara Pazova, Nova Pazova, Stari Banovci, Novi Banovci, Vojka i Golubinci.
Predsednik OO SNS Stara Pazova Đorđe Radinović se zahvalio građanima koji su se u velikom broju odazvali i dali potpis podrške i istakao:
-Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je raspisao  jutros parlamentarne izbore i mi smo odmah prvi prionuli na posao, na šest mesta prikupljamo potpise. Trebalo bi da u roku od sat vremena prikupimo oko 600 potpisa, što je negde naša obaveza.
-Pružamo podršku republičkoj listi, a potpisi se skupljaju na nivou cele Srbije istakao je Radinović.
U Opštinskom odboru SNS u Staroj Pazovi čekalo se u redovima kako bi dali potpis podrške listi “Srbija ne sme da stane”, a slična situacija zatečena je i u mesnim odborima stranke u Novoj Pazovi, Starim i Novim Banovcima, Vojki i Golubincima.
Predsednik Opštinskog odbora SNS-a u Staroj Pazovi Đorđe Radinović je podsetio da je kampanja u toku i izrazio zadovoljstvo velikim odazivom građana koji su dali podršku listi.
-Mene to iskreno raduje, gotovo duplo više građana je došlo od očekivanog to mi uliva nadu za dobro raspoloženje za predstojeće izbore poručio je Radinović.
Srpska napredna stranka u opštini Stara Pazova broji oko 5.500 članova, a od tog broja 10 posto građana je dalo podršku.
IZBORI:
Podsetićemo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisali su u sredu 01. novembra 2023. vanredne parlamentarne i izbore u više gradova i opština, uključujući i glavni grad, Beograd.Izbori će biti održani 17. decembra 2023. zajedno sa pokrajinskim izborima.

Raspisivanjem izbora, predsednik Srbije raspustio je Skupštinu Srbiju koja je izabrana 3. aprila 2022. i koja nije radila ni pola svog četvorogodišnjeg mandata.

Prethodno je u Skupštini Srbije predsednik te institucije Vladimir Orlić raspisao izbore u skupštinama 65 gradova i opština.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: