Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak obišli su 6. novembra 2023. tri seoska fudbalska kluba „ČSK 1939“ u Čortanovcima, „Fruškogorac“ u Krčedinu i FK „Dunav“ u Novom Slankamenu i uručili im sportsku opremu koja im je bila neophodna.

Oni su razgovarali sa  predstavnicima klubova o dosadašnjim i budućim ulaganjima u sportsku infrastrukturu, o postignutim rezultatima i planovima za naredni period.

-Potpredsednik FSS Nedimović obišao je danas Čortanovce, Krčedin i Novi Slankamen gde su donete kompletne garniture dresova sa šticnama i sa po pet lopti. To je ono što je svakom klubu neophodno, nebitno u kojoj ligi se takmiči rekao je Gak i istakao da su se gotovo svi seoski klubovi podigli za ligu iznad.

Situacijom na fudbalskim terenima zadovoljan je i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, koji je rekao da se tu vide sva ulaganja u sport i omladinu, i da je cilj lokalne samouprave da deci stvori uslove za bavljenje sportom.

„Važno nam je da decu sklonimo sa ulice, da ih malo odvojimo od telefona i računara, a podrška Fudbalskog saveza Srbije u ovoj misiji mnogo znači i klubovima i nama u lokalnoj samoupravi“, istakao je Gak.

On je najavio dalja ulaganja u seoske sportske klubove, istakavši da će značajan deo sredstava iz budžeta za sport biti usmeren najmasovnijem sportu, i izrazio uverenje da ni rezultati neće izostati.

Predsednici seoskih klubova istakli su dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, u smislu stvaranja boljih uslova za funkcionisanje klubova, uložena su sredstva u uređenje fudbalskih terena i prostorija kluba, a kao najvažnije istakli da deca iz sela masovno se uključuju u sportski život.

-Opština Inđija nam pomaže dosta, da nema te pomoći ne znam kako bi klub funkcionisao. Imamo 30 registrovanih seniora, a dece uzrasta 2012.-2017.godište oko 42 rekao je Milan Vorkapa, predsednik FK “Fruškogorac” iz Krčedina i poručio da imaju odličnu saradnju sa osnovnom školom, koja im redovno daje salu za fizičko kada su loši vremenski uslovi.

Željko Lalošević, predsednik FK “ČSK” Čortanovci je istakao da je ovo prvi put u istoriji kluba da neko iz Fudbalskog saveza dođe u Čortanovce.

„Više od pedesetoro dečaka iz Čortanovaca imamo u klubu, veoma su aktivni, beleže dobre rezultate i imamo ambicije da pređemo u viši rang takmičenja“, kaže Željko Lalošević, predsednik Fudbalskog kluba „ČSK Čortanovci“.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija priča o uspehu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

VIDEO:

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: