Zvanični podaci Zavoda za statistiku i Centralnog informacionog sistema E-turista kažu da je u opštini Inđija zaključno sa julom ove godine broj noćenja iznosio 21.993.
Prošle godine je na istom preseku, kraj jula, broj noćenja iznosio 2.117, a u godini pre Кovida zaključno sa julom 4.347 noćenja.

Gledajući i dalje statistiku, možemo reći da će ovo biti najbolja godina od kada se vodi statistika boravka turista po opštinama u Srbiji.

Šta stoji iza ove sjajne statistike?

Turistička organizacija opštine Inđija od novembra prošle godine intenzivno komunicira sa vlasnicima objekata koji pružaju usluge smeštaja i izvršena je kategorizacija sedam novih objekata.

Takođe, značajno su poboljšani uslovi za boravak turista. Još preciznije: otvoreno je Кeltsko selo, uređena Tvrđava Akuminkum, rekonstruisan spomenik Bitke kod Slankamena, postavljena pešačka turistička signalizacija u Inđiji, postavljena signalizacija vinskog puta opštine Inđija, organizovane su brojne manifestacije i kulturni događaji, odštampan je “Gastro vodič” u kome su predstavljeni svi restorani i vinarije, odštampana je turistička publikacija “Tragom istorije” u kojoj su predstavljeni zaštićeni spomenici kulture, izrađeni su veb šop i android aplikacija “Upoznaj Inđiju”.

I na kraju, ali ne najmanje bitno, Turistička organizacija opštine Inđija u ovoj godini svakog meseca promovisala je turističku ponudu opštine u brojnim televizijskim emisijama, prilozima, radio gostovanjima i novinskim intervjuima.

U narednom periodu opština Inđija imaće i dva turistička inspektora čime će se lakše kontrolisati vođenje evidencije broja gostiju i noćenja i još značajnije, nelegalni objekti koji pružaju usluge smeštaja, uvešće se u legalne tokove i sistem.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: