ŠEKSPIR FESTIVAL dobitnik je priznanja Pokrajinske vlade „Najbolje iz Vojvodine“ kao jedna od najznačajnijih pokrajinskih manifestacija sa aspekta međunarodne promocije Vojvodine i Srbije.

Pravo na nošenje prestižnog znaka „Najbolje iz Vojvodine“ dobilo je 18 korisnika kao potvrdu kvaliteta u kategorijama proizvoda, programa, manifestacija i usluga.

„Najbolje iz Vojvodine“ su i Festival EGZIT, TAMBURICA FEST (kategorija muzički festival), NS OKTOBERFEST (privredno-turistička manifestacija), FRUŠKOGORSKI MARATON (sportska manifestacija), VINARIJA ZVONKO BOGDAN i drugi.

Čestitajući dobitnicima, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je ova oznaka kvaliteta priznanje svima onima koji, u oblastima kojima se bave, dostižu i prestižu ne samo domaće, već i evropske standarde.

U nastojanju da pomogne nastup privrede i uključenje njenih subjekata u evropske i svetske trgovinske tokove, Vlada AP Vojvodine je 2004. godine donela odluku o ustanovljenju znaka ,,Najbolje iz Vojvodine”, kojom je regulisala i pravo na korišćenje ovog znaka, uz propisan postupak za ostvarivanje ovog prava.

Na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, a uz pomoć i podršku Pokrajinske vlade, Turističke organizacije Vojvodine i DOO ,,Jugoinspekt – Novi Sad“ nakon pet godina pauze ova inicijativa je obnovljena sa namerom da afirmiše i razvija vrhunske vojvođanske proizvode i usluge.

Oznaka za kvalitet se dodeljuje na tri godine i predstavlja priliku da se istakne ono što je najbolje u Vojvodini.

Na ovaj način se identifikuju najkvalitetniji proizvodi iz Vojvodine, a svi nagrađeni proizvodi i usluge zadovoljavaju evropske norme kvaliteta.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: