Meštani Vojke mogu uskoro očekivati radove na izgradnji vodovodne mreže u njihovom selu. Naime, Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova je pre par dana u Vladi AP Vojvodine potpisao ugovor o dodeli sredstava za nastavak izgradnje vodovodne mreže u Vojki.

Opština Stara Pazova jedna je od 5 lokalnih samouprava kojima su odobrena sredstva po Кonkursu za sufinansiranje izgradnje, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini na teritoriji Vojvodine, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno preko 481 milion dinara. Ugovore je uručio Aleksandar Panovski, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

 

-To je jedna dobra stvar, četvrta faza radova, konačno posle više decenija ćemo završiti vodovod u Vojki. Nakon četvrte faze sledi odmah i peta faza. Veoma se radujem ovoj investiciji u ime svih meštana Vojke poručio je predsednik Radinović i naglasio da je tekuća godina bila predviđena za ulaganja u putnu infrastrukturu, a da će iduća godina biti posvećena vodovodu i kanalizaciji u naseljenim mestima.

„Za 4. fazu vodovoda u Vojki potrebno je preko 70 miliona dinara, od čega će pokrajina finansirati skoro 50 miliona a ostatak opština Stara Pazova i time će 800 domaćinstava dobiti vodovodnu mrežu. Vojka je jedno od mesta, koje do pre par godina nije imalo vodovod, već je svako domaćinstvo imalo svoj bunar. Ovim ćemo sredstvima završiti četvrtu fazu a peta je planirana za proleće i tada bi trebalo da bude kompletno završen vodovod u Vojki, koja broji oko 5000 stanovnika“, rekao je prvi čovek staropazovačke opštine nakon potpisivanja ugovora u Novom Sadu. Radovi će početi u narednom periodu nakon okončanog postupka javne nabavke.

Tekst je napisan u sklopu projekta “Godina velikih investicija u Pazovi” koji je sufinansiran je sredstvima iz budžeta opštine Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: