Rašini ključevi bolji nego fabrički

Radovana Markovića-Rašu ključara zna cela Inđija i kao vrsnog majstora svog zanata i kao mučenika koji se godinama bori za svoju kuću.

Iako je prošao mnoge teške situacije u životu Raša je ipak uspeo da opstane u svom poslu, zadrži svoju malu radionicu gde izrađuje sve vrste ključeva.

Od 01. februara stigla je i nova mašina, zahvaljujući dobrim ljudima koji su mu pomogli. Jedan deo novca je zaradio prodajući ključeve sa sa likom Vasilija Ostroškog, a za drugi deo sredstava za nabavku mašine su mu pomogli sponzori i donatori.

Reč je o savremenoj mašini koja izrađuje gravirane ključeve, tačkaste i kodirane čipovane ključeve za automobile. Pre nego što je stigla mašina Raša je prošao obuku u Beogradu i sada sa lakoćom obavlja novi posao.

Podsećamo Radovan Marković od rođenja ima cerebralnu paralizu, ali uprkos svom invaliditetu  uspešan je majstor svog zanata.

Kada je imao šest godina, baka ga je odvela u manastir Ostrog gde je napravio prvi korak. Od tada su mu vera i obilazak manastira postale način života, a osnivač je Udruženja građana hodočasnika „Raša“ u okviru kojeg organizuje ture obilazaka manastira.

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *