Konstitutivna sednica Skupštine Opštine Stara Pazova održana je juče 09.jula. Od ukupnog broja odbornika 53, sednici su prisustvovala 52 odbornika.

Skupštinu je najpre predvodio najstariji odbornik dr Miša Filip, na početku je usvojen dnevni red i verifikacioni odbor, i takođe su potvrđeni mandati odbornicima.

Tajnim glasanjem sa 39 glasova za novog predsednika Skupštine izabrana je Nataša Eror. Za njenu zamenicu izabrana je Nikolina Brdar Vorkapić.

Foto: Nataša Eror, predsednik SO Stara Pazova

Sekretar skupštine u novom sazivu biće Vesna Jovanović. Zamenik sekretara je Tatjana Graovac Kristić.

Na sednici su formirane tri odborničke grupe.

1. Odbornička grupa “Pazova sutra”, čiji je šef Dragan Kantar.

2.Odbornička grupa SRCE NOVI DSS-ZLF Izbor za našu opštinu, šef grupe Slobodan Ilić

3.MI snaga naroda, čiji je šef Zoran Smuđa.

Foto: Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova

Na sednici je takođe izabran predsednik opštine, a mandat je po četvrti put pripao Đorđu Radinoviću. Njegov zamenik u naredne četiri godine biće Vladimir Jovanović.

Takođe su izabrani i članovi Opštinskog veća.

Predsednik Radinović se zahvalio građanima koji su mu dali podršku da vodi opštinu i u naredne četiri godine, kao i odbornicima i Srpskoj naprednoj stranci koja mu je ukazala poverenje da četvrti put bude izabran za predsednika.

-Veoma sam srećan i ponosan, to je zaista velika obaveza. Opština Stara Pazova je daleko otišla za ovih prethodnih 12 godina, nadam se da nam sada dolaze još bolja vremena poručio je on.

-Ono što sam uvek govorio kako smo mi radili, mukotrpan rad je iza nas, a to je stvaranje uslova za obezbeđivanje budžeta lokalne samouprave opštine Stara Pazova da može da funkcioniše u punom kapacitetu.

Foto: Skupština opštine Stara Pazova

-Uspeli smo da sa budžeta 1,7 milijardi gde nije bilo dovoljno za redovne obaveze i gde de opština kreditno zaduživala da dođemo do budžeta od 4,5 milijardi kaže Radinović i napominje da će ubuduće ko bude vodio opštinu imati uslove da normalno funkcioniše.

On objašnjava da je razlog svemu tome, odnosno uvećanju budžeta razvoj privrede i veliki broj investicija u Pazovi.

-Pazova je po privredi postala prepoznatljiva u Srbiji. Danas imamo 29.000 radnih mesta odnosno zaposlenih, dok je ore 10 godina bilo svega 9.500 zaposlenih. To je ono što je obezbedilo budžet, jer znamo da se budžet najviše puni iz doprinosa zaposlenih.

Radinović kaže da se ulagalo mnogo u infrastrukturu i radne zone kojih ima četiri i prostiru se na oko 1.600 hektara.

-Predstoje nam nova ulaganja u naša naseljena mesta, u škole vrtiće i sve ono što je neophodno za bolji život naših sugrađana. Stara Pazova je lestvicu podigla visoko jer smo prvi do Beograda, zahtevi građana rastu iz dana u dan, mislim da nas očekuje veliki posao zaključuje Radinović na kraju

Autor teksta: Marija Balabanović

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: