PUT BANSTOL-ČORTANOVCI: Mirović i Gak obišli radove koji ulaze u završnicu (VIDEO)

Radovi na putu Banstol-Čortanovci ulaze u završnu fazu i treba da budu gotovi do novembra poručili su nadležni koji su juče obišli ovu deonicu. Reč je o modernoj i pre svega bezbednoj saoraćajnici dužine 5,1 kilometar a ovu investiciju finansirala je pokrajinska Vlada sa 260 miliona dinara.

Radove su obišli predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak sa saradnicima.

-Uspeli smo da, zajedno sa lokalnim samoupravama, rekonstruišemo više od 50 kilometara lokalnih puteva i to Sremski Karlovci – Banstol, zatim Banstol – Iriški venac i dalje prema Crvenom Čotu i na delu od Bešenova do Beočina, gde su i sada radovi u toku. Do kraja novembra završićemo i deonicu od pet kilometara od Čortanovaca do Banstola i moći ćemo da kažemo da smo najveći deo posla uradili, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Mirović je istakao da postoji jasan zadatak da u narednih pet godina, na osnovu zajedničkog plana, budu uređene i nove trase na zapadnom delu prema Ležimiru i šidskoj opštini.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da je rekonstrukcija puta od Banstola do Čortanovaca od izuzetnog značaja za sve meštane, povećanje bezbednosti i razvoj turističke infrastrukture u Čortanovcima. On je takođe istakao da je Inđija morala da završi kapitalne prioritetne projekte poput vrtića i da privredno ojača kako bi se stekli uslovi da se ulaže u turizam i putnu infrastrukturu.

Gak je takođe napomenuo da Inđija trenutno ima najbolju putnu mrežu u Srbiji i da je pored istorijskog projekta asfaltiranja 76 neasfaltiranih ulica uspela  za godinu dana da potpuno obnovi 25 kilometara putne mreže (lokalnih puteva) vrednosti preko 10 miliona evra.

Predsednik Gak se zahvalio  predstavnicima pokrajinske vlasti na svesrdnoj podršci, koji su u prethodnih pet godina kroz različite projekte uložili 800 miliona dinara u opštinu Inđija. Kako se moglo čuti sledeći projekat koji će biti realizovan početkom iduće godine jeste završetak sportske hale u Inđiji.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija najbolje mesto za porodicu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

VIDEO:

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *