Ukupno 462 đaka sa teritorije inđijske opštine upisalo je u prvi razred za školsku 2021/2022. godinu a kako navode u lokalnoj samoupravi svake godine beleži se rast broja mališana u školama.

Svečani prijem organizovan je u svim osnovnim školama inđijske opštine a  predsednik opštine Inđija Vladimir Gak posetio je OŠ “Branko Radičević” u Maradiku.

Dosadašnja praksa podele simboličnih poklona u vidu školskog pribora  obogaćena je ove godine i  kompletnim udžbenicima koji su podeljeni svim đacima prvih razreda, što će umnogome pomoći rasterećenju kućnog budžeta roditelja.

Kako je naglasio Gak prilikom posete škole u Maradiku, ovo selo je  dobilo multifunkcionalni sportski teren u okviru škole.

-Inđija ima sve više dece svake godine i to je ono što nas ohrabruje. Svake godine napredujemo na svim poljima i naš zadatak je da deci obezbedimo najbolje moguće uslove za školovanje a roditeljima finansijski pomognemo kupovinom udžbenika, naveo je predsednik  Vladimir Gak prilikom prijema đaka prvaka u školi u Maradiku.

-Zahvaljujući snažnom ekonomskom razvoju koje je uslovljeno dolaskom velikog broja domaćih i stranih investitora i procvatu građevinske industrije, lokalna samouprava ima mogućnost da daleko više uloži u razvoj obrazovanja i školsku infrastrukturu.

Predsednik Gak je poželeo svim prvacima srećan polazak u školu i poručio da će zadatak lokalne samouprave i ubuduće biti stvaranje još boljih uslova za boravak đaka u školama.

Podsetićemo, za 2021. godinu iz opštinskog budžeta je opredeljeno 207 miliona dinara za osnovne i srednje škole, što je daleko više nego prethodnih godina.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija najbolje mesto za porodicu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: