Pozitivni efekti poslovanja JKP „Komunalac”

U poslednjih nekoliko meseci JKP „Komunalac“ beleži pozitivne pomake u poslovanju, a kako je istakao direktor ovog javnog preduzeća Dušan Lemaić, to je uticalo na efikasniji rad zaposlenih.

Dobrom saradnjom sa lokalnom samoupravom prave nove planove i projekte kojima će se dodatno unaprediti kvalitet usluga koje pružaju građanima.

Pozitivni efekti poslovanja JKP „Komunalac"-Krajem prošle godine smo kupili kamion kiper, jedan novi traktor i četiri putnička automobila, a radi se o dugogodišnjoj potrebi, kako bi naši radnici imali bolje uslove za rad. Kako smo čuli od naših radnika koji rade u okviru zimske službe, prvi put nakon nekoliko godina ova služba je nesmetano obavila svoj posao ističe direktor i kaže da je pet kamiona bilo u funkciji zimske službe.

U našem javnom preduzeću su primetni bolji uslovi i mislim da su radnici ti koji su prvi osetili napredak. Uz obnovu mehanizacije, svakodnevno popravljamo uslove za rad u firmi kao i usluge koje pružamo građanima naše opštine. Pred kraj godine smo imali zahtev grupe građana da se pošumi park kod vrtića, te smo odmah pristupili poslu i posadili 20 sadnica, a sa prvim prolećnim danima postavićemo klupe na ovoj lokaciji kaže on.

Pozitivni efekti poslovanja JKP „Komunalac"

Govoreći održavanju parkovskih površina direktor ističe da na teritoriji inđijske opštine ipak nema dovoljno parkova i da je potrebno konstantna nabavka novih sadnica.

-Planiramo sa prvim prolećnim danima da uredimo park Vašarište gde ćemo posaditi sadnice i postaviti novi mobilijar. Ove godine smo iz budžeta predvideli značajna sredstva za nabavku mobilijara a već početkom aprila ćemo sprovesti radove. Naši radnici su tokom godine angažovani na nekoliko poslova, do 15.marta zvanično traje zimska sezona i čišćenje snega a početkom aprila počinje prolećno uređenje. To podrazumeva košenje trave, sadnju cveća, orezivanje drveća i uređenje zelenih i parkovskih površina. Trenutno imamo 300 sadnica bresta a u postupku smo nabavke 200 sadnica kestena. Poznato je da na potezu od Kulturnog centra ka železničkoj stanici imamo drvored kestenova koji je veoma star i ugrožava bezbednost prolaznika, te imamo ideju da na tom mestu posadimo mlade sadnice.

Pozitivni efekti poslovanja JKP „Komunalac"

Čišćenje divljih deponija je obiman i skup posao, a sa sredstvima koja se izdvajaju mogli bi biti urađeni značajniji projekti ističe Lemajić.

-Nažalost, na teritoriji naše opštine imamo veliki broj divljih deopija i svakodnevno niču nove. Kako se koje naselje razvija tako se i povećavaju smetlišta. Mi smo povećali broj kontejnera u gradu, a na par lokacija smo stavili potpuno nove. Međutim, to nije trajno rešenje, jer pojedini nesavesni pojedinci, uprkos tome što imaju gde da odlažu otpad, odnose ga na divlje deponije. Naš plan jeste da konstanstno povećavamo kupovinu sadnica i pošumljavamo očišćene deponije. Ovaj pilot projekat se pokazao kao efikasan u Novom Slankamenu, gde smo na jednoj očišćenoj deponiji u saradnji sa mesnom zajednicom i meštanima posadili sadnice ističe direktor i kaže da će ovaj primer dobre prakse primenjivati i ubuduće.

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.