Najbolji studenti opštine Inđija, njih 110, dobili su ugovor za primanje stipendije od lokalne samouprave koje spadaju među najvišim u Srbiji, tačnije 17 hiljada dinara mesečno.

Koliko je ovo značajno za najvrednije među nama pokazuje podatak da je studentska stipendija pre samo četiri godine iznosila tek 7.500  dinara, a danas je više nego duplo uvećana.

Uručujući ugovore studentima, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak istakao da je ponosan na mlade sugrađane koji su svojim trudom i zalaganjem postigli uspeh i izrazio uverenje da će upravo oni voditi Inđiju u narednim godinama ka napretku i prosperitetu.

-To su ljudi koji će narednih godina voditi opštinu Inđija, kreirati političku i stručnu politiku u našem gradu i oni su nam neophodni. Zato je potrebno da ih maksimalno podržimo jer su oni budućnost naše opštine“.

Gak je dodao da je podizanje visine stipendije na 17.000 dinara signal i drugim studentima da se maksimalno posvete obrazovanju a da je opština tu da ih finansijski podrži tokom školovanja.

-Povećanje studentskih stipendija pokazuje koliko nam je važno da brinemo o mladima. Skoro smo delili laptopove vukovcima i uspešnim učenicima, sad stipendije studentima, to su ključne stvari koje pokazuju da brinemo o mladima. Cilj nam je da Srbija i Inđija dobiju najbolje kadrove u različitim oblastima.

INĐIJA IMA ČIME DA SE PONOSI Lap top računari za đake i istaknute sportiste

Pravo na opštinsku stipendiju, jednu od najvećih u Srbiji, ostvarili su studenti koji studiraju na državnim fakultetima, imaju prosek iznad 8.5 i imaju mesto prebivališta na teritoriji opštine Inđija.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-Opština napretka i prosperiteta“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: