U toku iduće godine treba da počne izgradnja stanova za mlade stručne kadrove u Inđiji. Radi se o lokaciji kod Hrama cara Kostantina i carice Jelene u Inđiji, gde je u toku izmena plana detaljne regulacije.

Kako je najavio predsednik opštine Vladimir Gak, u prvoj fazi će biti izgrađena prva zgrada sa 60 stanova.

-To je nešto što će doneti brojne benfite našoj opštini. Najpre ćemo rešiti stambene potrebe najboljih kadrova koje Inđija ima, kada govorimo o ljudima do 40 godina.

UVODI SE SAOBRAĆAJNI RED U GRADU: Od jeseni pauk na ulicama Inđije

Foto: Opština Inđija će biti pionir u projektu izgradnje stanova za mlade

-Oni će doprineti razvoju naše opštine, kako kroz znanje tako i kroz angažovanje u mnogim poslovima. Ovo je način da im se lokalna samouprava oduži rekao je Gak i dodao:

KAPITALNI PROJEKAT: Asfalziranje svih neasfaltiranih ulica u inđijskoj opštini

-Ubeđen sam da će ovaj pionirski projekat preslikati mnoge lokalne samouprave u Srbiji i regionu i da ćemo na ovaj način zaustaviti odlazak mladih u inostranstvo.

– Veliki broj država u okruženju ima problem odlaska kadrova, bez obzira da li su članice Evropske unije ili ne.

Foto: pixabay/ilustracija

-Očekujemo da će projekat pokazati dugoročne rezultate, jer ne da samo nećemo imati odliv stanovnika, već očekujemo ozbiljan priliv novog stanovništva rekao je prvi čovek opštine.

NAJAVLJENA IZGRADNJA BICIKLISTIČKE STAZE DO AUTLETA

Na sednici SO Inđija održanoj 20. jula usvojena je Odluka koja se odnosi na izmenu urbanističkog plana pomenute lokacije gde će se graditi stanovi.

Kako je istakla Tijana Došen, načelnica Odeljenja za urbanizam u Inđiji radi se o izmeni Plana generalne regulacije naselja Inđija u delu bloka broj 21, za koji je 2010. godine urađen Plan detaljne regulacije.

Foto: Tijana Došen, načelnica urbanizma

-Reč je o delu bloka u Inđiji sa opštinskim parcelama u kome je jedino izgrađen objekat crkve Svetog Cara Konstantina i carice Jelene.

Prema postojećem Planu detaljne regulacije, na predmetnoj lokaciji planiran je kompleks predškolske ustanove, kompleks osnovne škole, kao i zona centra u smislu sekundarnih gradskih sadržaja, dok uopšte nije predviđeno stanovanje.

-S obzirom da od planiranih sadržaja ništa nije realizovano, a kako u Inđiji postoji potreba za izgradnjom stanova za kadrove potrebne Inđiji, donošenjem ovog plana stvoriće se uslovi za izgradnju istih.

-Zadržaće se kompleks namenjen za izgradnju predškolske ustanove i kompleks verskog objekt,a dok će se ukinuti deo namenjen za izgradnju objekta osnovne škole iz razloga što Inđija zbog postajanja tri osnovne škole nema potreba za izgradnjom još jedne objasnila je načelnica.

NAPOMENA:

www.pazovaindjijavesti.com (Tekst je autorsko delo i moguće ga je preneti u drugi digitalni medij uz obaveznu objavu izvora teksta i objavu linka ka www.pazovaindjijavesti.com u samom tekstu i na kraju teksta. 

Internet portal “Infocyber “ je vlasnik internet stranice www.pazovaindjijavesti i poseduje autorska prava na sve sadržaje  odnosno tekstove, fotografije i ostalo.  Korišćenje autorskih prava bilo kog dela teksta, bez dozvole vlasnika  smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. 

ZA PRIMER: Škola iz NOVOG SLANKAMENA ocenjena NAJVIŠOM ocenom

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: