Parkić kod Gimanzije u Inđiji postaje MODERAN trg sa fontanom

Svi stanovnici inđijske opštine dobiće na proleće moderan gradski trg sa fontanom i pratećim sadržajima poručuju u lokalnoj samoupravi.

Naime, projekat za rekonstrukciju parkića kod Gimnazije urađen je prošle godine i prema planu radovi su trebali da počnu ove godine, ali su radove odložile nepredviđene poteškoće nastale usled geo-mehaničkih ispitivanja.

Foto: Budući izgled trga u Inđiji

-Dakle, projekat je završen, ali je neophodno uraditi specifično istraživanje s ozbirom da se radi o centru grada, a dodatni problem smo imali jer se ispod zemlje nalazi ogromna cisterna.

-Ona je nekada služila za mazut i na taj način se grejala zgrada gde se nalazi Biblioteka, Gimnazija i Tehnička škola kaže prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak i naglašava:

-Iz tog razloga su potrebni specijalni uslovi kako bismo je izmestili sa te lokacije i ispoštovali bezbedonosnu proceduru. Tek onda ćemo moći da pristupimo radovima poručuje Gak i naglašava da očekuje da i ovaj problem bude rešen.

Inđija će dobiti potpuno novi i lepši izgled centralnog gradskog jezgra, koji nije uređen nekoliko decenija kaže predsednik.

Foto: Projekat je završen

-Centralni park će sadržati fontanu dimenzija 15×7 metara, nove klupe, javnu rasvetu i prateće sadržaje ističe on i navodi da će spomenik ostati na istom mestu.

-Ono što je manje poznato jeste da pored Gimnazije i Biblioteke imamo problem sa kišnom kanalizacijom, tako da ćemo uporedo sa estetskim radovima na uređenju trga rešavati i problem odvođenja vode.

Kako je na kraju rekao predsednik Inđija će dobiti jedan od najlepših trgova ne samo u Sremu već i šire.

Vrednost projekta koji se finansira iz budžeta opštine iznosi oko 60 miliona dinara.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Godina istorijskih projekata u Inđiji“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *