Prvo Keltsko selo u Srbiji ali i regionu otvoreno je u Inđiji. Otvaranju su prisustvovali visoki zvaničnici, diplomate i čelni ljudi opštine Inđija.

Кeltsko selo je tematski turistički kompleks smešten u sportsko-rekreativnoj zoni Inđije, na ulasku u grad iz pravca Novog Sada.

Inspirisan životom Кelta na ovim prostorima pre oko 2300 godina, kompleks je zabavno-edukativnog karaktera i namenjen je pre svega deci.

Unutar visokom, drvenom ogradom opasanog kompleksa nalazi se nekoliko tipova keltskih kuća, pokrivenih trskom i napravljenih od drveta i blata, koje predstavljaju autentična keltska domaćinstva i zanatske radionice.

U jednoj od kuća smešten je i mini muzej sa interesantnim eksponatima, baziranim na materijalnim ostacima keltskog plemena Skordisci na području Srema.

Posetiocima Кeltskog sela dobrodošlicu pružaju kostimirano osoblje i stručni vodiči koji svojom pričom upotpunjavaju celokupan doživljaj. Takođe, posetioci mogu učestvovati u brojnim radionicama i uživati u različitim sadržajima na otvorenom.

CENE ULAZNICA:

-Za odrasle 200,00 dinara

-Za decu od 7-14 godina 100,00 dinara

-Za decu do 7 godina ulaz besplatan

Radno vreme:Vikendom od 09:00 do 21:00 časova.

Radnim danima moguće su posete za organizovane grupe posetilaca uz prethodnu najavu.

Кeltsko selo je ove godine otvoreno za posetioce u periodu od 3. jula do 30. septembra.

Кontakt
Turistička organizacija opštine Inđija
Cara Dušana 1, 22320 Inđija
office@keltskoselo.rs
+ 381 22 510 970
+381 65 425 3883

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija najbolje mesto za porodicu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: