OTVOREN KONKURS ZA “Short cut” međunarodni filmski festival u Inđiji

Udruženje za medijsku afirmaciju „Mat“  iz Inđije, raspisalo je konkurs za šesto izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnog filma „Short cut“  Inđija 2021. Na festivalu se prikazuju kratki igrani, dokumentarni  i animirani filmovi. 

Festival je otvoren kako za filmove domaćih autora tako je okrenut i autorima iz celog sveta. Tematika filmova treba da je iz oblasti: ekologije, turizma i života.  Javni poziv za autore kratkih filmova traje od 10. do 20. jula 2021. godine. Pristigle филмове pregleda selektorska  komisija koja neće uzimati u razmatranje оне филмове koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

PRAVILA UČEŠĆA

– Film ne sme da traje duže od 15 minuta

– Film ne sme biti proizveden pre 2019. godine

– Udruženje “MAT” može koristiti delove ili kompletne filmove u službi promocije

– Autor snosi odgovornost po pitanju autorskih prava filma

– Autori filmova su u obavezi da dostave: popunjen formular, fotografiju autora i film u formatu MPEG-4 (preko servisa www.wetransfer.com, ili transferxl.com) na mail shortcutfest@gmail.com.

-Autori čiji filmovi budu selektovani za festival biće obavešteni najkasnije do 31. jula. 2021. godine.

 

Na Festivalu će biti dodeljena prva nagrada za kategoriju ekologija, prva nagrada za kategoriju turizam i prva nagrada za kategoriju život, zatim nagrada za animirani film i Gran-pri  festivala. Žiri će takođe dodeliti i prvu nagradu na foto konkursu „Objektiv(n)i“.

KONKURS ZA FOTOGRAFIJU

Organizatori „Short cut“ festivala u okviru pratećeg programa organizuju izložbu fotografija pod nazivom „Objektiv(n)i“koja ima takmičarski karakter,  te ovom prilikom pozivaju se svi zainteresovani autori da ,ukoliko žele da učestvijuju na izložbi, fotografije sa ličnim podacima i kontakt telefonom dostave na mail shortcutfest@gmail.com sa naznakom za foto konkurs “Short cut”, od 10. do 31. jula 2021. godine. Autori fotografija za takmičarski konkurs mogu poslati maksimalno 10 fotografija, veličina duže stranice prihvatljivih digitalnih fotografija ne može biti manja od 3.000 piksela, tip datoteke može biti samo jpg tj. jpeg i maksimalna veličina datoteke ne sme preći 20MB. Autori čije fotografije budu selektovane za izložbu a samim tim i takmičenje, biće obavešteni najkasnije do 10. avgusta 2021. godine.

Telefoni za dodatne informacije: Zorica Banić –  065/ 204 88 11 ili Radmila Mitrović – 064/ 13 77 694      Više informacija o festivalu  i načinu prijavljivanja možete pronaći na sajtu : www.shortcutfest.net kao i na fb stranici Međunarodnog festivala kratkometražnog filma “Short cut “ Inđija.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *