Najbolji učenici romske nacionalnosti iz svih osnovnih škola staropazovačke opštine, danas su za svoj rad i uspešno školovanje, nagrađeni tablet računarima u znak podrške daljem sticanju znanja od strane lokalne samouprave, u znak obeležavanja Međunarodnog dana Roma.

Prijem je organizovan u zgradi Opštine u Svečanoj sali a tablete najuspešnijim đacima Romima uručio je lično predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Dodeli su pored predsednika Opštine prisustvovali i Ivana Nenadić Načelnica odeljenja za društvene delatnosti, Jelena Jovanović Poslanica u Skupštini AP Vojvodine i Aleksandar Balinović Кoordinator za romska pitanja, Кancelarija za inkluziju Roma Opštine Stara Pazova.

Opština Stara Pazova deceniju unazad pomaže  Romima kroz različite vidove podrške u saradnji za lokalnom Kancelarijom za inkluziju Roma.

Pomoć se ogleda kroz projekte stambenog zbrinjavanja Roma( izgradnja stanova i kuća), zatim novčana  pomoć đacima i studentima, ali i kroz zapošljavanje.

Prvi čovek opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je poručio da  je  u ovom poslu najvažnije obrazovanje Roma   kako bi mogli da se uključe u lokalnu zajednicu i obezbede bolje uslove za život.

On je čestitao Romima 8. april, međunarodni dan Roma i poželeo im puno zdravlja, sreće i uspeha u daljem radu.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: