Inđijska budućnost, odnosno 129 mladih i perspektivnih devojaka i momaka potpisali su danas ugovore sa opštinom Inđija o stipendiranju u visini od 20 hiljada dinara mesečno. Ugovore je najboljim studentima uručio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i čestitao mladima na postignutom uspehu i poručio im da će lokalna samouprava uvek znati da nagradi njihovo znanje i učenje.

„Ovo je jedan od najlepših trenutaka u mom poslu, kada vidimo koliko studentima znače stipendije, koje su od 2016. godine podignute sa 7.5 na 20 hiljada dinara“, istakao je predsednik opštine i najavio povećanje studentskih primanja u skladu sa razvojem inđijske privrede.


Najbolji sudenti inđijske opštine potpisali su ugovore za sredstva podrške koja dobijaju od Opštine Inđija, i, kako kažu, potrošiće ih na troškove studiranja koji nisu mali, u zavisnosti od fakulteta.

Sofija Mišković, student pete godine Filološkog fakulteta u Beogradu, kaže da je sve vreme studiranja bila opštinski stipendista i da joj je to mnogo značilo u budžetu za studiranje:


„Svakako da znači, i finansijski i kao vid priznanja za naporan rad i trud. Znam da u Srbiji nema većih stipendija, čak ni na republičkom nivou, tako da izuzetno je važna ova podrška Opštine Inđija“.

Podsećamo, studentske stipendije 2016. godine iznosile su tek 7,5 hiljada dinara, a danas 2023. godine svrtstavaju se u red najviših studentskih stipendija u Srbiji.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija priča o uspehu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: