Agencija za ruralni razvoj opštine Inđija u period od 24. januara do 2. februara organizuje niz  predavanja i obuka o Novom informacionom sistemu eAgrar, kao i pomoć u popunjavanju obrazaca za dobijanje elektronskog sertifikata u MUP-u.

S obzirom da jedan deo poljoprivrednih proizvođača nije upoznat sa procedurama oko dobijanja kvalifikovanog elektronskog sertifikata, stoga će Agencija za ruralni razvoj organizovati niz obuka u nekoliko mesta na teritoriji opštine Inđija.

Prva obuka održaće se u utorak 24. januara u Domu kulture u Novim Karlovcima, zatim će narednog dana biti održano predavanje u Novom Slankamenu u mesnoj zajednici za poljoprivrednike iz ovog mesta ali i iz Starog Slankamena i Slankamenačkih Vinograda, dok je za četvrtak zakazano predavanje  u domu kulture u Maradiku. Sva predavanja počinju u 18 časova.

Naredne nedelje sa eAgrarom upoznaće se poljoprovrednici iz Beške gde će se 1. februara održati obuka u Domu kulture u ovom mestu sa početkom u 18 časova. Narednog dana u istom terminu poljoprivrednicima  Krčedina biće prezentovan novi informacioni sistem u sali doma kulture. Poslednja obuka biće održana 3. februara u Skupštinskoj sali opštine Inđije na kojoj će biti prisutni poljoprivrednici iz Inđije, Ljukova i Jarkovaca. Ovim predavanjima bi se obuhvatili svi poljoprivrednici na teritoriji opštine Inđija. Za sve one koji ne budu mogli prisustvovati obukama Agencija za ruralni razvoj opštine Inđija stoji na rapolaganju za svaki vid pomoći.

Novi informacioni sistem eAgrar koji će sa radom početi na proleće 2023. godine, uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka, promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: