26. februar – 12. mart

U petak, 26. februara 2021. godine u Galeriji Кuće Vojnovića, otvorena je izložba ,,U manastiru” Predraga Lojanice, doktora slikarstva.

Predrag Lojanica je rođen u Tomaševcu 1973. godine. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu je završio 2003. godine u klasi prof. Čedomira Vasića. Magistrirao je 2007. godine sa temom „Portret čoveka“ kod istog profesora.

Doktorsko umetnički projekat „U MANASTIRU-slike, crteži, video radovi“ odbranio je 2014. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a mentor mu je bila prof. Anđelka Bojović. Imao je trinaest samostalnih izložbi i pedesetak grupnih.
Član je ULUS-a od 2004. godine.

Izložba „U MANASTIRU” je nastala nakon dvogodišnjeg boravka umetnika u manastiru Svetog Arhiđakona Stefana u Slancima. Umetnik je svoje doživljaje preneo na portrete monaha sa kojima je boravio.

Svi portreti su rađeni tehnikom ulja na platnu, i na njima se oslikava umetnikovo psihološko posmatranje ličnosti portretisanog.

Usled pandemije virusa COVID-19 izložba nema zvanično otvaranje i trajaće do 12. marta 2021. godine. Molimo posetioce da se pridržavaju propisanih mera zaštite.
Ulaz na izložbu je besplatan.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: