U Inđiji, pored Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene, počela je izgradnja novog objekta predškolske ustanove „Boško Buha“ veličine 1.140 kvadratnih metara.

Njenim završetkom, koje je planirano za septembar, rešiće se dugogodišnji problem liste čekanja,  tako da će apsolutna sva deca moći da se upišu u predškolski program.

Vrednost ove kapitalne investicije je 108 miliona dinara i finansira se iz lokalnog budžeta.

Do danas je završeno postavljanje električnih instalacija i kanalizacione mreže, a trenutno se vrše grubi građevinski radovi. Za nekoliko dana na objektu će se započeti sa stolarskim i radovima na vodovodnoj mreži.

Prema rečima prvog čoveka inđijske opštine Gak Vladimira koji je danas obišao radove, završetkom ovog objekta biće upisana sva deca, odnosno njih oko dve stotine koji se trenutno nalaze na listi čekanja.

-Još 2016. godine bilo je oko stotinu dece na listi čekanja, i već tada je urađeno proširenje najvećeg objekta vrtića „Sunce“, čime su se stvorile mogućnosti da se deca upišu.

-Danas, nakon 4 godine, imamo još dve stotine dece na listi čekanja. Ono što je najvažija poruka jeste da se u Inđiji zaista živi, deca se rađaju, porodice mogu pronaći mesto za zaposlenje i ono što volimo da kažemo-Inđija je idealno mesto za život svake porodice.

Gak je dodao da je cilj lokalne samouprave da se konstantnim ulaganjem u decu, studente i stvaranjem mogućnosti za zasnivanje radnog odnosa, poveća broj stanovnika na teritoriji opštine Inđija.

On je istakao da će Opština Inđija, nakon ukidanja liste čekanja, obezbediti uslove da vrtić bude besplatan za svu decu.

Takođe, podsetio je da Inđija ima odličnu populacionu politiku-prvorođena i trećerođena deca dobijaju 50 hiljada dinara, vukovci i istaknuti đaci i sportisti laptopove i novčane nagrade a studenti najveće stipendije u Srbiji koje iznose 17 hiljada dinara mesečno.

Foto: Projekat vrtića

Inače, pre 32 godine poslednji put je izgrađen novi objekat vrtića, što jasno pokazuje koliko je ova investicija bila neophodna Inđiji.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-Opština napretka i prosperiteta“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: