Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i direktor Ustanove “Sportski centar” Ilija Trbović su danas simboličnim uključenjem pumpe  bazena označili početak kupališne sezone u Inđiji.
-Za ovih šest  godina samo jednu godinu smo  preskočili i to tokom pandemije kada nismo imali neke radove na bazenu.  Ovogodišnja investicija odnosi se na uređenje  terese sa ležaljkama koja je bila potencijal svih ovih godina i to je samo prva faza. Nakon završetka letnje sezone nastaviće se radovi kako bi navedeno mesto dobilo pun sjaj i funkcionalnost poručio je predsednik Gak i zahvalio se direktoru Sportskog centra koji  vodi računa o bazenu.
Direktor Ustanove Sportski centar Inđija se zahvalio lokalnoj samoupravi , koja je svake godine davala podršku za realizaciju projekata na uređenju bazena, ali se posebno zahvalio radnicima na bazenu koji su mesecima  bili angažovani na poslovima da bazen izgleda  sjajno i da bude jedan od najlepših u regionu.

Inđijski bazen je poslednjih šest godina dožioveo brojne promene,.Rekonstruisani su spoljni okviri bazena, krov zgrade na upravnom objektu, postavljena dva tobogana, izgrađen hidromasažni bazen, postavljene ležaljke i ove godine je uređena terasa.

Kako je poručio predsednik Gak, do kraja ove godine treba da bude završen projekat zatvorenog bazena u Inđiji, a radovi bi mogli da počnju iduće godine. Tada će svi Inđinčani konačno dobiti zatvoreni bazen, koji će prema svemu sudeći i po ugledu na postojeći otvoreni bazen, takođe biti jedan od lepših kažu u lokalnoj samoupravi.

ISTORIJAT:

Podsetićemo 1968. godine je izgrađen jedan od prvih bazena u okruženju, a reč je o inđijskom gradskom bazenu koji je sadašnji izgled dobio renoviranjem 1986. godine.

U to vreme inđijsko kupalište je bilo „pojam“, zbog svojih olimpijskih dimenzija 50 x 25 metara, sa dva nivoa dubine 1,20 metara i 2,10 metara i prirodnom hladovinom koju čine 50 stabala, mahom četinara.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: