Školsko Prvenstvo Srbije u karate sportu održano je 27.03.2022. god. u Čačku u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, Karate federacije Srbije.
Takmičilo je 550 učenika osnovnih i srednjih škola plasiranih na regionalnim prvenstvima.
Školarci iz inđijske opštine koji su plasman na državno školsko prvenstvo izborili osvajanjem medalje na Vojvođanskom takmičenju u Inđiji postigli su zapažene rezultate.
Najuspešniji bio je Luka Mitrić učenik 6.3 razreda OŠ”Dušan Jerković” iz Inđije izborivši prvo mesto u kategoriji borbe +45kg. Luka je pobedio u četiri meča i ubedljivo osvojio zlato.
Teodora Čanković učenica 5.4 razreda OŠ”Petar Kočić” izborila je drugo mestio u kategoriji borbe -40kg.
Dva sjajna meča i dve pobede Tatjane Manojlović učenice 8.2 razreda OŠ”Jovan Popović” u kategoriji borbe +40kg nisu bila dovoljna za medalju te je Tatjana morala je da se zadovolji četvrtom pozicijom u konkurenciji 24 takmičarki u kategoriji +40kg.
U izuzetno jakoj konkurenciji učenik druge godine inđijske Gimnazije Miahailo Grubić izborio je 4. mesto u borbama u kategoriji +76kg dok učenici OŠ”Dušan Jerković’ Aleksa Lajbenšperger 7.2 razreda u katama kao i Filip Lazić učenik 7.1 razreda u kategoriji borbe -50kg i Jana Nikić učenica 5.-3 razreda u katama nisu uspeli da se bolje plasiraju.
Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: