U sali Skupštine opštine Inđija su uručeni ugovori za kupovinu seoskih kuća za 15 porodica izbeglih iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Današnji događaj je deo Potprojekta 9 regionalnog stambeno gprograma u Republici Srbiji.

Prilikom dodele ugovora predsednik opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da je danas zbrinuto 15 porodica i da će se ovakve aktivnosti nastaviti u budućnosti.

„Mnoge porodice su nažalost morale da napuste svoja ognjišta ali smo sa druge strane srećni što danas možemo ovim porodicama obezbediti u tom imovinskom delu-novi život“.

VIDEO:

 

Gak je dodao da lokalna samouprava planira da uđe u projekat izgradnje montažnih kuća koje će takođe biti dodeljene izbeglim i raseljnim porodicama, kao i svima kojima je ta pomoć potrebna.

Za tu namenu postoji parcela i uređena infrastruktura, ostaje da se pronađe partner sa kojima će se započeti projekat.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: