U čistoću inđijske opštine svake godine se sve više ulaže, pre svega kroz nabavku nove mehanizacije i mašina za čišćenje. Kako je istakao direktor JKP “Komunalac” Dušan Lemaić, nedavno su nabavili novi traktor koji će  služiti za potrebe zimske službe ali i za potrebe prolećnog i jesenjeg uređenja grada.


On je istakao da je mehanizacija iz godine u godinu sve bolja, sa ciljem da Inđija i sva naseljena mesta budu čistija. S obzirom da je Zimska služba spremna za ovu sezonu, razgovarali smo sa direktorom o svim aktuelnim temama u okviru delatnosti ovog javnog preduzeća.

-Kada je reč o Zimskoj službi, mi smo u potpunosti spremni. Izvršeni su svi potrebni remonti, a četiri kamiona i tri traktora za čišćenje su u funkciji. Nabavili smo još jedan multifunkcionalni traktor koji zimi služi za potrebe čišćenja snega, a leti  za čišćenje ulica. Pripremljeni smo za prve padavine i nabavili smo dovoljne količine soli i rizle kaže direktor Komunalca.

Opština Inđija zajedno sa JKP “Komunalac” planira da nabavi šest press kontejnera. Dokle ste stigli sa tim poslom?

-Sve ide po planu, izabrali smo lokacije za šest kontejnera, ostalo nam je za jednu lokaciju da obezbedimo struju, to ćemo odlučiti zajedno sa opštinom. U pitanju su vikend zone gde imamo često ružnu sliku da vikendaši odlažu otpad potred kontejnera, te smo odlučili da postavimo press kontejnere. Jedan taj kontejner zamenjuje 25 standarnih kaže Lemaić i ističe da će u martu biti postavljeni kontejneri.

Poznato je da radnici Komunalca konstatnu rade na ozelenjavanju opštine. Koliko ste sadnica do sada posadili?

-Ove godine smo posadili oko 2.000 sadnica. Ovih poslednjih nedelja smo malu pauzu napravili sa sadnjom s obzirom da se u Inđiji puno radi, od proširenja gasne, vodovodne i elektro mreže. Sve smo malo zaustavili, čekamo da se završe ti građevinski radovi i postavljanje kablova,a onda ćemo nastaviti dalje sa sadnjom.

Direktor je na kraju razgovora podsetio da se u poslednje tri godine intenzivno radi na lečenju određenih sadnica sve u saradnji sa Institutom za nizijsko šumarstvo i da je lečenje vrlo uspešno, a reč je o starim stablima poput lipa i kestenova.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-grad privrede, turizma, sporta i kulture“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: