Karatisti inđijskog Železničara ponovo su zablistali, ovog puta na Državnom Kupu koji je održan u Čačku u konkurenciji 400 plasiranih takmičara.
Prvo mesto na Kupu Srbije izborila je Aleksandra Bodrožić u katama savladavši svoje protivnice u četiri dobijena meča. Ona je savladala Stojnić Anđelu iz Nove Varoši rezultatom 3:0, Maksimović Đurđu iz Raške sa 3:0, zatim Unu Knežević iz beogradskog kluba Unsu rezultatom 3:0 i u finalu Robulj Teodoru iz Pančeva rezultatom 2:1.
Drugo mesto izborio je Luka Žarković u kategoriji -45kg. On je u četiri meča savladao svoje protivnike i to Stojović iz Požarevca sa visokih 8:0, Lazarevića iz Milanovca sa 4:1, Manojlovića iz Kragujaevca sa 4:1, da bi u finalu izgubio od Mrdaka iz Kulskog Hajduka sa 1:2.
Treće mesto i bronzanu medalju izborio Jovan Popović u kategoriji -52kg. On je dobio Vujinovića iz Pančevačke Mladosti sa 2:0 i Panića iz Diplomatika sa 3:1 ali je u polufinalu izgubio od Miletića iz Hajduka sa 2:6 i zauzeo treću poziciju.
Manje sreće imali su Aleksa Marković u kategoriji +52kg, Alaksandar Pajić u kategoriji -52kg Elena Ćakić u kategoriji +44kg kod pionire Marko Lavrek u kategoriji borbe -50kg i Uroš Grmuša u kategoriji -40kg, u katama Tamara Marković.
Željko Mandić , trener šampionke Kupa Srbije Aleksandre Bodrožić veoma je zadovoljan njenim nastupima i očekuje još ovakvih šampionskih rezultata.
Trener borbaša Nikola Mandić zadovoljan je nastupima boraca u veoma jakoj konkurenciji ali i kaže da uvek mogu bolje i više što su i dokazali ove godine gde je Luka Žarković postao šampion Balkana, dok je Jovan Popović bio šampion Balkana  prošle godine.
Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: