INTERNACIONALNA Akademija sporta: Obuka za decu od 7 do 14 godina

Opština Inđija ove godine treba da započne ambiciozni projekat izgradnje Akademije sporta koja će imati internacionalni karakter. Reč je o sportskom kompleksu koji će biti izgrađen u Lejama i koji će imati za cilj da edukuje mlade naraštaje kako iz zemlje tako i iz regiona.

Prema rečima Ljubomira Kovačevića, sekretara Saveza sportova opštine Inđija veliku pomoć duguju lokalnoj samoupravi koja je ove godine opredelila 96 miliona dinara za sportske klubove i infrastrukturu u sportu.

Inđiju od 2018. do 2020. godine očekuje kapitalni sportski projekat, čija prva faza kreće krajem leta.

Foto: Internacionalna akademija sporta do 2020. godine

-Reč je o Akademiji sporta opštine Inđija koja će početi da se gradi u Lejama i sigurno neće biti završena za godinu dana. Projektom je u prvoj fazi predviđeno oko 15 miliona dinara za zemljane radove i početak gradnje objekta, a planirano je da objekat bude svečano otvoren u avgustu 2020. godine.

INĐIJA: Opština u koju investitori svaki dan dolaze

-Reč je ogromnom projektu koji zahteva brojne dozvole počevši od resornih ministarstava do drugih republičkih institucija, a ono što je sigurno jeste da ćemo završetkom Akademije sporta imati jedan veliki sportsko rekreativni i turistički centar po kojem će Inđija biti poznata.

Foto: Ljubomir Kovačević, sekretar Saveza sportova opštine Inđija

U Lejama već postoji fudbalsko igralište, odnosno atletska staza gde tradicionalano 38 godina organizujem kros Srema, a na ovom mestu će biti izgrađen objekat površine 800 kvadrata koji će sadržati restoran, svlačionice, ekonomat i sobe, a u sportskoj Akademiji će biti angažovani profesori koji će edukovati decu uzrasta od 7 do 14 godina kaže Kovačević.

-Ciljna grupa će biti i deca iz zemalja u regionu, a mališani će proći svojevrsnu školu za sportiste. Pored treninga biće im obezbeđena i teorijska nastava sa predavanjima na engleskom jeziku kao i odlični uslovi za boravak. Sadržaji koje će škola ponuditi biće prednost sportsko-rekreativne zone u Inđiji koja će biti jedna od najpopularnijih u regionu kaže sekretar.

Blizina aerodroma i dva velika grada, pogotovo Novog Sada (koji je proglašen za Evropski grad 2020. godine), blizina Fruške gore i svih značajnih puteva i saobraćajnica daće ovom projektu još veći značaj. Na ovom mestu će prema rečima nadležnih biti izgrađeni  hoteli, sportski tereni i staze, a zajedno sa gradskim bazenom, čitav ovaj potez činiće jedinstveni kompleks sa kojim će se Inđija ponositi.

 

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *