INĐIJA: Velika posećenost na “Duhovima”

Na prodajnoj izložbi, u pešačkoj zoni, na 13. sada već tradicionalnom Etnofestivalu, veliki broj izlagača iz cele Srbije je predstavio je svoje rukotvorine, suvenire, ručne radove, domaće kolače, poslastice, zimnicu, a tokom dana i večeri je organizovan prigodan slavski program.

Organizatori manifestacije su i ove godine bili Turistička organizacija opštine Inđija i Društvo za negovanje duhovne kulture i tradicije „Etnoart“, uz podršku opštine Inđija.

Foto: Tradicionalno svake godine

Svoje rukotvorine, suvenire, ručne radove, domaće kolače, poslastice i razne gastronomske specijalitete predstavila su brojna udruženja žena iz inđijske opštine kao i gosti iz raznih krajeva Vojvodine.

Vesela i šarena ulica je vrvela od gostiju, a tokom večernjih sati publika je mogla da uživa uz etno grupu „Šara“ i pevačicu Dragicu Radosavljević Cakanu, a od 21 čas nastupila je poznata vojvođanska grupa „Garavi sokak“.

Foto: Sa koncerta

Organizatori su izrazili veliko zadovoljstvo ovogodišnjom manifestacijom i poručili da su građani u velikom broju posetili festival.

Foto: Duhovska litija u Inđiji

Povodom proslave gradske slave i Srpska pravoslavna crkva organizuje  trodnevni program počevši od nedelje ujutru kada je održana Sveta liturgija u Hramu Vavedenje Presvete Bogorodice, a istoga dana od 17 časova Duhovska litija prošla je gradskim ulicama kada je sveštenstvo nosilo ikonu Presvete Bogorodice Lepavinske. Danas na duhovski ponedeljak i u utorak  biće organizovane svete liturgije i večernje bogosluženje.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *