Sva domaćinstva čiji ukupni prihodi ne prelaze mesečno 50.000 dinara imaju pravo da dobiju energetske vaučere  u visini od 10.000 dinaraza plaćanje računa za gas, kupovinu ogrevnog drveta, peleta, briketa i uglja. S tim u vezi su danas u opštinskoj šalter sali otvorena dva šaltera na kojima se građani mogu prijaviti.


Opština Inđija je jedna od brojnih opština u Srbiji koja realizuje ovu meru socijalne pomoći građanima koji ispunjavaju uslove.

-Opštinska Uprava će izdavati ove vaučere na dva namenska šaltera koji su već od danas otvoreni i gde građani mogu predati zahtev i svu neophodnu dokumentaciju. Radnici Opštinske Uprave će dati sve informacije šta je potrebno pribaviti i biće u potpunosti na usluzi građanima kaže Vladimir Gak predsednik opštine Inđija i dalje objašnjava.

-U odluci o energetskim vaučerima stoji da se oni mogu koristiti kod našeg lokalnog distributera JP “Ingas”, međutim mi u Inđiji imamo specifičnu situaciju jer u Beški imamo drugog distributera gasa “Feromont gas” iz Stare Pazove. Građani beške ne treba da imaju nedoumice jer će im vaučeri biti priznati. Građani nisu u obavezi da dokazuju da li vaučeri važe jer je opština ta koja isplaćuje sredstva za vaučere objašnjava Gak.

Predsednik je pozvao sve građane koji ispunjavaju uslove da dođu u šalter salu i iskoriste svoje pravo na vaučere.

NEOPHODNA DOKUMENTACIJA:

Uz popunjenu prijavu građani dostavljaju i sledeće dokumente.

-fotokopiju ili očitanu ličnu kartu punoletnih članova domaćinstva i maloletnih ako je imaju

-fotokopiju zdravstvene knjižice za maloletne članove domaćinstva

-dokaz o mesečnim primanjima i to:

*za zaposlena lica dokaz o ostvarenim primanjima za prethodni mesec

*za penzionere ček od penzije za prethodni mesec

*za nezaposlena lica uverenje o nezaposlenosti sa evidencije NSZZ

-fotokopiju računa za utrošak energenta izdatog od strane JP “Ingas”

-saglasnost lica na koje glasi račun, overenu kod javnog beležnika ukoliko podnosilac zahteva nije vlasnik nepokretnosti za koju traži subvenciju u vidu vaučera

Konkurs je otvoren od 02.12. do 15. 12. 2022. godine. za namene konkursa iz budžeta je izdvojeno 10 miliona dinara, a oni korisnici kojima je već utvrđen status energetski ugroženog kupca, vrednost subvencije iznosi 3.000 dinara.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-grad privrede, turizma, sporta i kulture“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: