U Inđiji, 2023. godine, u opštini Inđija zabeležen je izuzetan napredak u građevinskom sektoru, s izdavanjem rekordnog broja građevinskih dozvola – ukupno 145, od čega je većina bila usmerena ka izgradnji stambenih zgrada.
Ovaj impresivan skok u izdavanju dozvola odražava snažan rast grada, naglašavajući kontinuirani razvoj i intenzivnu urbanizaciju područja.
Prema rečima prvog čoveka opštine Inđija Vladimira Gaka, gotovo na svakih 100 ili 200 metara možete u Inđiji videti gradilišta na kojima niču stambeni objekti. On takođe dodaje da je Inđija rekorder po broju izdatih dozvola za gradnju.
– S obzirom da je do kraja godine ostalo još malo više od mesec dana, iz izveštaja našeg resornog Odeljenja za urbanizam se vidi da je broj izdatih dozvola na rekordnom nivou, to znači da idemo u dobrom pravcu i da se naš grad razvija poručio je Gak.

Ovakav porast građevinskih aktivnosti jasan je znak prosperiteta grada Inđije. Nova stambena zdanja ne samo da zadovoljavaju rastuću potražnju za stanovima, već i doprinose transformaciji gradskog pejzaža. Osim toga, ova ekspanzija građevinske industrije povlači za sobom i druge pozitivne efekte, poput stvaranja radnih mesta, povećanja lokalne privrede i privlačenja investitora.

Prema izveštaju Odeljanja za urbanizam, u ovom trenutku imamo pet investitora koji grade objekte, dok još tri investitora planiraju izgradnju i dobili su građevinsku dozvolu. To znači da će kada svi ovi objekti budu završeni u Inđiji biti ukupno 474 novih stanova na tržištu. Lokacije na kojima se grade objekti su ulice Kralja Petra I, Novosadska, Mitrovdanska, Dunavska i Golubinačka.

Napredak Inđije u oblasti građevinarstva odražava posvećenost lokalne uprave održivom urbanom planiranju, što je ključno za ravnotežu između razvoja i očuvanja životne sredine. Ovaj rast takođe otvara put za različite mogućnosti za poboljšanje infrastrukture, javnih servisa i kvaliteta života za stanovnike.

Ukupno, ovaj rekordan broj građevinskih dozvola predstavlja veliki korak napred za Inđiju, ističući njen odlučan put ka modernizaciji i unapređenju životnog standarda stanovnika.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija priča o uspehu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: