Beška, 19.11. 2023. – Stadion FK Hajduk u Beški bio je epicentar sjajnog fleg fudbala ovog vikenda, gde su Inđija Indians zasluženo osvojili šampionsku titulu na Finalnom turniru Seniorske fleg lige Srbije 2023.

Turnir je započeo žestoko, sa prvom polufinalnom utakmicom između Indiansa i Kumanovo Skeletonsa, koja je završena rezultatom 46:29. Nakon početnog prilagođavanja na klizav teren, Indiansi su preuzeli kontrolu i demonstrirali superiornost u oba segmenta igre.

U drugom polufinalu, Sremska Mitrovica Legionari su u napetom meču pobedili Kraljevo Royal Crowns sa 29:27. Utakmica je bila puna preokreta, a iskustvo Legionara je presudilo u njihovu korist.

Utakmica za 3. mesto:

Royal Crownsi su se revanširali za poraz u polufinalu, pobedivši Kumanovo Skeletonse sa 24:6 u utakmici za treće mesto, pokazujući mentalnu snagu i odličnu igru.

Finale:

Finale između Indiansa i Legionara bilo je prava poslastica za navijače domaćina. Indiansi su dominirali terenom, a Stefan Borković se istakao sa četiri tačdauna. Konačni rezultat bio je 40:6, potvrđujući Indianse kao nesporne šampione.

Marko Žurkić, igrač Indiansa, proglašen je za MVP-a lige, zahvaljujući impresivnim igrama u odbrani i rekordnom broju sekova.

Organizacija na stadionu FK Hajduk bila je na visokom nivou, sa detaljno obeleženim terenom, kvalitetnim ozvučenjem i DJ-em, voditeljem programa, semaforom, live prenosom svih utakmica i prisutnošću Crvenog krsta. Tribine su bile ispunjene sjajnim navijačima koji su svoji m navijanjem dali na značaju celom događaju.

“Trijumf Indiansa na ovogodišnjem finalnom turniru potvrđuje našu dominaciju u domaćem fleg fudbalu. Sa ovakvim nivoom igre i organizacije, Inđija Indiansi postavljaju visoke standarde za budućnost ovog sporta u Srbiji. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez velike podrke lokalne samouprave, tj Opštini Inđija. I želim da istaknem i podršku kompanije Toyo Tires, i da im se zahvalim što su doprineli organiziaciji ovog sjajnog finalnog turnira.” – izjavio je Dragan Zec, predsednik kluba iz Inđije.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: