U Inđiji je od početka godine do danas izdato 175 građevinskih dozvola a do kraja godine očekuje se da taj broj bude veći. U odnosu na susedne opštine Inđija ima duplo više izdatih građevinskih dozvola.

Rekordan broj izdatih građevinskih dozvola ove godine beleži se u oblasti stanogradnje, što je dovelo do toga da je u Inđiji u poslednjih nekoliko meseci izgrađeno više objekata kolektivnog stanovanja nego u poslednjih deset godina.

Republički zavod za statistiku nedavno je objavio podatak da je Srem na trećem mestu po broju izdatih građevinskih dozvola na nivou cele Republike Srbije.

Da podsetimo, jedan od razloga za procvat stanogradnje je odluka lokalne samouprave u 2017. godinu da spusti naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta za 80 procenata.

Odluka je inicirana iz razloga što preko pet godina nije izgrađen nijedan kvadrat za kolektivno stanovanje tako da je naknada samo izjednačena sa naknadama koje postoje u susednim opštinama.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija najbolje mesto za porodicu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: