Delegacija opštine Stara Pazova na čelu sa predsednikom opštine Đorđem Radinovićem nalazi se u dvodnevnoj poseti bratskoj opštini Zvečan na Kosovu i Metohiji.

Povod je humanitarna pomoć koju pazovačka opština već godinama uručuje, a ovog puta delegacija je bila i počasni gost na proslavi povodom jubileja 30 godina od osnivanja opštine Zvečan. Ovom prilikom kao izraz velike zahvalnosti i nesebičnog  bratoljublja predsedniku Đorđu Radinoviću uručena je ,,Petrovdanska povelja”.

Pomoć srpskoj deci na Kosovu i Metohiji i od Opštine Stara Pazova

Naime, ove dve lokalne samouprave već godinama razvijaju bratske odnose, a ovog puta delegacija opštine Stara Pazova je u okviru humanitarne pomoći uručila koverte sa novčanom pomoći (po 1000€) za tri najugroženije mnogočlane porodice.

Predsednik Đorđe Radinović se u svom obraćanju izrazio rečima najtoplije nade i vere da će ovakva bratska veza i saradnja ostati još dugo godina, uz iskrene želje da će se materijalno stanje ovih porodica koje čuvaju Srpstvo na Kosovu i Metohiji popravljati, a jedan od dokaza je i to što matica Srbija nikada nije i neće zaboraviti na njih.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: