“Grafik ljubavi” najbolji u Vojvodini

Grafik ljubavi naziv je pobedničkog plakata tri učenika inđijske Gimnazije koji su pobedili na konkursu manifestacije  „Dani matematike“ u Novom Sadu. Takmičenje „Matematika u slikama“ su organizovali Prirodno-matematički fakultet, Društvo matematičara Novog Sada i Srpsko naučno-matematičko društvo.

Grafik ljubavi

Đaci iz Gimnazije su na inicijativu profestorke matematike Marte Kuljevacki napravili pet plakata, a najvažniji uslov konkursa je bio da se plakati naprave bez reči i da se matematički pojmovi objasne pomoću slika, a drugi uslov je bio da se sve uradi kompjuterskom grafikom u zadatom formatu. Isidora Petrušić, Dragan Vesić i Kristina Ćalić napravili su najbolji i osvojili prvo mesto na pokrajinskom nivou .

Svi plakati su imali  simbolične nazive kao što su „Grafik ljubavi“, „300 metoda dokazivanja Pitagorine teoreme“, „Zlatni presek“, „Galaksija brojeva“ i „Matematički ples“. Na konkursu je ukupno učestvovalo 54 radova, odnosno plakata iz cele Vojvodine, a inđijski gimnazijalci su napravili pobednički. Na pobedničkom plakatu „Grafik ljubavi“ nalaze se dečak i devojčica koji jedno drugom izjavljuju ljubav, putem matematičke formule.

 

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.