GAK: “Stari Slankamen je najvažnija turistička destinacija-tek slede ulaganja”

Stari Slankamen nalazi se na tromeđi Srema, Bačke i Banata, na mestu gde se Tisa uliva u Dunav i gde je, prema legendi, sahranjen Atila Hunski. Smešten je na atraktivnoj istorijskoj i geološkoj lokaciji, na nadmorskoj visini od 80 m, samo 15 km udaljen od Inđije i 55 km od Beograda.

Ovo nekadašnje ribarsko mesto obiluje kulturno-istorijskim spomenicima i značajnim lokalitetima poput ostatka tvrđave Acumincum, lesnog profila, izvora slane vode, najstarije banje u Vojvodini, crkve svetog Nikole, turskog kupatila, netaknute prirode i ribljih restorana i čardi. Reklo bi se pravi biser turizma.

Međutim, da bi jedno mesto moglo da se razvija neophodno je najpre izgraditi osnovnu infrastrukturu, odnosno asfaltirati ulice i obezbediti meštanima normalne uslove za život.

Tako je u sklopu kapitalnog projekta asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica u inđijskoj opštini i Banjska ulica (dužina 650 m) dobila asfalt a a radove je obišao prvi čovek opštine Vladimir Gak koji je tom prilikom poručio da mnoge ulice u Starom Slankamenu po prvi put dobijaju asfalt.

-Kada vratimo dugove koje smo zatekli i završimo sve ono kapitalno što smo zamislili, kao što je novi vrtić, pijaca i asfaltiranje svih ulica, Stari Slankamen dobiće potpuno novi izgled jer je ovo mesto najvažnija turistička destinacija opštine Inđija.

STARI SLANKAMEN: Šetnja kroz vekove-od Rimljana do današnjih dana….(FOTO)

-U narednim godinama tek planiramo ulaganja u Stari Slankamen, te će ovo mesto dobiti potpuno novi i lepši izgled. Za to je potrebno vreme, jer rešavamo ključne prioritetne probleme jedan po jedan.

.Imamo jasan plan kako ćemo raditi u narednim godinama, i što je najvažnije sve do sada ide po zacrtanom planu poručio je predsednik prilikom obilaska radova.

BISER TURIZMA: “Dunavska rivijera” u Čortanovcima postaje ponovo atraktivna

Podsetićemo, opština Inđija je ove godine završila nekoliko velikih projekata poput asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica, posle 50 godina je asfaltiran put ka Čortanovačkoj šumi, nedavno je urađen put Ljukovo-Inđija.

Najpre rekonstrukcija puta Inđija-Ljukovo pa Novi Karlovci-Novi Slankamen

U saradnji sa Vladom Vojvodine završen je put od Banstola ka Sremskim Karlovcima i urađen je deo Grebenskog puta od Banstola do hotela Norcev.

SJAJNA VEST: Lakše do Fruške gore-završen put Banstol-Norcev

Svi ovi infrastrukturni projekti preduslov su za razvoj turizma opštine Inđija, a lokalna samouprava će i u narednom periodu realizovati ovakve i slične investicije, kako bi se stvorili još bolji uslovi za život svih njenih stanovnika.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Godina istorijskih projekata u Inđiji“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

#gak #indjija #investicije

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

One thought on “GAK: “Stari Slankamen je najvažnija turistička destinacija-tek slede ulaganja”

  1. I od Novog Sada 45 km, ali autobusa nema i ne pričate toliko o ulaganju, moji svi sa tatine strane su iz Starog Slankamena, imam i kuću tamo i muka mi je od sela koje sam obožavala. Kao u horor filmovima, danju sretneš dva i po čoveka, uveče u 21 u julu, nikog na ulici nema. Pa ajd kakav turizam, turizam je to što se ulice asfaltiraju, ta ajde nemojte mi pričati. Srušila se kuća dr Đorđa Natoševića, plaža gora nego za stoku, ako ne računate Čarnok, gde u Dunavu ima rupa. Stariji umiru, mlađi beže iz Starog glavom bez obzira, da nije bolnice mesto bi bilo krš. Dve prodavnice svega, i jedna u Zagradu. Regulacija zeznula tok Dunava, ako se nešto ne preuzme, uskoro Slankamenci od ada i neće imati Dunav. Selo ne čini tri čarde, selo čine ljudi i sve ono što im treba za život. i da da vas podsetim da je u Slankamenu svaka druga kuća PRAZNA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *